Блог публикации Публикации в нашия блог за слънчев бряг

Втори терминал на Бургаското летище – последици за туризма в Слънчев бряг


Големият наплив на туристите през летния сезон доведе до строежа на нов терминал към Бургаското летище. Летище Бургас е и едно от главните летища в страната. Близостта на града до известни морски курорти обуславя и проекта за новия терминал, чието изпълнение тече с пълна сила. По принцип е предвидено терминалът да бъде завършен именно това лято, но още не се знае дали това ще стане в този срок. Важното е, че съвсем скоро летище Бургас ще се окаже по-разширено и с възможност за приемане на двойно повече пътници.

Новият терминал ще струва колосалната сума от над 70 милиона лева. Капацитетът му ще е 2 700 000 пътници, които ще бъдат обслужвани на 31 гишета. Новата част ще се простира върху обща площ от 21 000 кв. м.

Бургаското летище се радва на голям брой пътници всяка година, като миналата 2012 г. през септември е бил регистриран двумилионен пътник, като тази година се очаква това да стане още по-рано, което пък означава, че до края на годината през летището ще минат над 2 милиона българи и чужденци. Без съмнение силният сезон на летището е лятото, но и през останалото време на годината от летище Бургас заминават полети за чужбина, от които много българи се възползват. А и това летище е удобно за хората, живеещи в този район, за да не се налага да ходят до София. Всичко това обуславя необходимостта от втори терминал, като се очакват благоприятни последици за туризма в Слънчев бряг. Близостта на курорта до Бургас и до летището обяснява големия наплив към Слънчев бряг. Построяването на нов терминал ще увеличи броя на чуждестранните туристи, ще се увеличи броят на ежедневните полети, което ще улесни туристите в планирането на почивката им.

Новият терминал ще разполага с най-модерните технологии, като обслужването ще се осъществява изключително бързо. Интересен факт относно интериора на летището е голямото пано с българска роза, което ще посреща пристигащите. Залите ще са просторни. Държи се най-вече на комфорта на пътниците.

Всичко изброено е доста добра причина чужденците да изберат за почивка Южното Черноморие, но и още по-добра, за да изберат красивия морски курорт Слънчев бряг.

Няма коментари по "Втори терминал на Бургаското летище – последици за туризма в Слънчев бряг"

Публикувай отговор

Вашия е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *


*