Блог публикации Публикации в нашия блог за слънчев бряг

Ръст на туристите в Слънчев бряг през 2013 г. спрямо 2012 г.


Ръст на туристите в Слънчев бряг през 2013 г. спрямо 2012 г.

 

Тази година без съмнение има ръст на броя туристи посетили курорта и като цяло на туристите, посетили Черноморието. Явно нито кризата, нито нищо не може да уплаши решените да летуват в нашите морски курорти. А и за повечето чужденци тук цените са поносими, дори доста ниски. Така че, освен на хубави плажове, чуждестранните туристи се наслаждават и на приятно ниски цени.

Най-голям ръст се отбелязва в броя на туристите от Русия, Полша и Чехия. По-голямата част от тях са хора на средна възраст, които от много години идват на море тук. Дори по онова време България е била предпочитана дестинация за социалистическите страни. Разбира се, днес Слънчев бряг привлича най-вече младите хора заради забавленията, които предлага.

От януари до началото на месец май в консулствата на руснаците са били издадени една трета повече визи за България. В процент това е ръст от 30 – 33 % на руските туристи. Като цяло се очаква увеличението на руски туристи да нарасне до 40 % за цялото Черноморие в сравнение с 2012 г., защото могат да влизат и с шенгенска виза. Ръстът на руски туристи пък в Слънчев бряг е 12 – 14 %. Броят на туристите в Слънчев бряг непрекъснато расте и заради т.нар. „алкохолен туризъм”. Съдейки по ранните записвания, се наблюдава ръст от 7 – 10 %, като се има предвид, че това са данни за началото на лятото. През 2013 г. сезонът е по-добър за икономиката ни в сравнение с 2012 г. Причината да има голям брой туристи от Русия и Украйна се корени в откриването на повече визови центрове там. Очакват се и с 5 % повече англичани.

Курортът няма да предлага по-високи цени от миналата година. Това също е причина за големия приток. Слънчев бряг по принцип никога не страда от липса на достатъчно туристи, а и като цяло морският туризъм в страната ни се развива задоволително добре.

Няма коментари по "Ръст на туристите в Слънчев бряг през 2013 г. спрямо 2012 г."

Публикувай отговор

Вашия е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *


*