Екзотични азиатски ритуали

Шиацу – (Ши – пръст, Ацу – натиск).  Японска форма на акопресура. Съчетава масаж с пръсти върху активните точки и масаж  с длани на мускулите. Използва техники, които се практикуват чрез прилагане на натиск в специфични точки по енергийните меридиани на тялото. Отварят се и се стимулират енергийните потоци в тялото, като по този начин намалява дискомфортът и се подобрява настроението.

60 мин /  109 лв.

Тайландски масаж (Тhai Massage) – древна терапия, която представлява комплекс от пасивни разтягания и натиск върху енергийните зони на тялото, което води до увеличаване на гъвкавостта, намаляване на напрежението в мускулите и ставите и общо тонизиране на организма. Сух масаж, който се изпълнява върху специален матрак.

60 мин /  115 лв.
90 мин /  149 лв.

Юмейхо – комбинация от древнокитайски техники от манастира Шао Лин, мануална терапия, шиацу и специална пасивна и активна гимнастика с техники за лечение от Айкидо. Увеличава жизнените сили на организма, изправя костната система на цялото тяло, отпуска мускулите; подобрява кръвообращението, лимфооросяването и радикално премахва много проблеми, причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на нашето тяло.

60 мин /115 лв.

Hot Stone масаж – терапия-симбиоза от Индия и културата на маите, при която предварително затоплените гладки лава-камъни предават своята природна енергия, чрез която се превъзмогват умората и стреса и се релаксира нервната система.

1 терапевт    50 мин /   89 лв.
2 терапевти  50 мин / 139 лв.

Масаж Ломи – Ломи – традиционен масаж от остров Бали, изпълняван от един или от двама терапевти, които работят с палците, кокалчетата на пръстите, ръцете от китката до лакътя и с лакти. Тонизира мускулите, подобрява кръвообращението, стимулира лимфната система.

1 терапевт    40 мин /   89 лв.
2 терапевти  40 мин / 139 лв.

Ритуал Империал – изпълнява се от двама терапевти, работещи в синхрон, които редуват 6 различни масажни стила: шиацу, шведски, тайландски, индонезийски, хавайски и юмейхо.

60 мин /  179 лв.

Аюрведа

Аюрведа е древна холистична система за подход към живота, стремяща се към хармония между ума, духа и тялото. Тя е най-старата наука за живота и здравето – на повече от 5 000 години. (Аюр – живот, веда – знание)

Снехана – релаксиращ масаж на цялото тяло със затоплени натурални масла и билки, които се втриват в кожата с помощта на специални торбички.

45 мин /   79 лв.

Широдара (Shirodhara) – (Шир – глава, Дара – изливам)  Счита се за една от най-силно въздействащите Аюрведически терапии. Възстановява енергията, събужда ума, а за тялото предизвиква истински пълен релакс. Нежна струя от топло и галещо масло постепенно се излива върху точно определена част от челото (в зоната на т.н. „трето око“). Следва деликатен масаж на главата, тила и раменете.  Този метод успокоява духа, намалява нивото на стреса и доставя усещане за пълно спокойствие. Често предизвиква повишена умствена активност. Подходяща при безсъние, страх и напрежение; повлиява положително някои форми на депресия, възстановява и укрепва централната нервна система.

45 мин /   89 лв.

This page is also available in: English