Блог публикации Публикации в нашия блог за слънчев бряг

ТОП 5 Дестинации край Слънчев Бряг


Слънчев Бряг е страхотна дестинация за Вашата лятна почивка. Курорта съчетава най-важните фактори за незабравима черноморска ваканция – обширен красив плаж, където да събирате тен, богато разнообразие от места за забавление (Аквапаркове, Картинг писта, Изискани ресторанти, плажни заведения, нощни клубове и т.н.) и редица интересни дестинации, които да посетите.

Ние от Империал Груп Хотелс, сме Ви подготвили една класация на Топ 5 Дестинации, които задължително трябва да посетите, когато сте отседнали при нас. И така, дръжте се, Започваме:

5. Бургас.

центъра на бургас

Градът се намира на 35 километра от Слънчев Бряг. Той е най-големият град в Югоизточна България и втория по големина черноморски град след Варна. Забележителностите в Бургас, които трябва да посетите са Морското казино, фонтанът на площад „Царица Йоана“, Часовникът, комплекс „Пантеона“, Компасът на главната улица, храмът „Св. св. Кирил и Методий“, Галерията. Тук задължително се разходете в Морската градина. Насладете се на невероятната гледка, която се разкрива към морето. Слезте и на плажната алея, посетете кея (Бургаският мост) и се вгледайте в хоризонта. Да точно така, пред Вас ще се разкрие остров Света Анастасия – На него се намира единственият запазен черноморски средновековен манастир.

бургаският кей

Около самият град се намират и няколко защитени местности и природни резервати, до които може да отскочите. Това са защитена местност Пода (един от 100-те национални туристически обекти), резерват Атанасовското езеро, защитена местност Ченгене Скеле, местност Бургаските солници и други.

4. Остров Света Анастасия.

Неговата История е изключително интересна. Преди години там се е намирал Манастира Света Анастасия, който е бил опожаряван няколко пъти и нападан от пирати през годините. Той продължава своята дейност до 1923 година, когато е превърнат в затвор. Поради трудната поддръжка на острова се налага затворниците да бъдат прехвърлени в Районното управление на Бургаската полиция.

остров край Бургас

Островът е бил използван за затвор още един път, след атентата на Софийската църква Света Неделя. Само след няколко месеца, 43-ма затворника успяват да избягат с две гребни лодки и се скриват в Странджа Планина.

Днес островът предлага посещение на лекарна, с чудодейни билки и отвари, манастирска килия, в която може да се пренощува и ресторант с автентични бургаски ястия.

През летният сезон, от морска гара Бургас, се организират ежедневни посещения на острова с корабче. Може да видите разписанието му  ТУК.

3. Созопол.

най-старият черноморски град

Той е най-старият град на българското Черноморие, възникнал през 5 век преди Христа. Неговата история е изключително богата. Тук се преплитат пътищата на гърци, траки, римляни, българи, османци, руснаци. Созопол е бил изключително развит търговски център, за което свидетелстват множеството артефакти, открити в и около града. На територията на черноморското градче се намират редица забележителности, които не бива да пропускате – Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол, Тракийските крепости в района на Медни рид, Тракийски надгробни могили, Антични некрополи и Крепостни стени VI–XIV век, които са ограждали средновековен Созопол.

2. Замъкът „Влюбен във Вятъра“ край село Равадиново, Созопол

замък за посещения край Созопол

Това е сбъднатата мечта на едно пораснало момче. Намира се на 3 км. от Созопол, до село Равадиново. Входната му такса е 10 лв. Той е истинско произведение на архитектурата. Направен е с внимание към всеки детайл. Заобиколен е от невероятно красив парк, с романтично езеро, където плуват лебеди.

Потопете се в атмосферата на една отдавна отминала епоха, разхождайки се сред алеите на приказния замък. Насладете се на спокойствието, което се носи във въздуха, отпуснете се на някоя от пейките в градината и ще видите как неусетно тече времето тук и как няма да искате да си тръгнете.

1. Несебър.

До него може да стигнете и пеша от Слънчев Бряг. Намира се едва на 5 километра от центъра на курорта. Той е един от най-старите градове в Европа. Смята се, че е възникнал преди около 3200 години. Първите заселници тук са гърците. Постепенно се изграждат храмове, училища и театри, артефакти от които могат да се видят и днес в археологическият музей в града.

забележителности в Несебър

Това, което задължително трябва да видите в Несебър е Старият Град. Той е 7-мата забележителност от 100-те национални обекта на България. Тук някога са се разполагали около 42 църкви от които малка част са открити от археолозите и консервирани, като само една е действаща. Разходете се из калдъръмените улички, сред красивите автентични къщи и усетете тази невероятна атмосфера, която се носи наоколо. Няма как да се опише това, което трябва да се изпита наистина. Затова ако не се разходите до останалите 4 места, то си организирайте една екскурзийка до Несебър. Определено няма да съжалявате и със сигурност ще искате пак да се върнете тук.

Това бяха ТОП 5 Дестинациите, които задължително трябва да посетите, когато сте на почивка в Слънчев Бряг. Надяваме се да Ви бяхме от полза с нашите предложения и определено ще очакваме Вашите отзиви от местата, които посетите.

Източници:

Бургас

Остров Света Анастасия

Созопол

Замъкът „Влюбен във Вятъра“, Село Равадиново

Несебър

Тагове: , , ,

Няма коментари по "ТОП 5 Дестинации край Слънчев Бряг"

Публикувай отговор

Вашия е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *


*